Ook spoedlevering mogelijk     |     100% kwaliteitsgarantie     |     Persoonlijk advies     |     Eigen inmeetservice     |     Heeft u een vraag?  

Glasleverancier | Glasgroothandel Doorn

Bent u op zoek naar een glasbedrijf in Doorn

Wij als glasgroothandel c.q. XL Glasfabriek in Woudenberg produceren verschillende soorten glas. Wij zijn glasleverancier en alle soorten glas worden vanuit onze fabriek naar onze klanten getransporteerd. Ook in Doorn hebben wij tevreden klanten  die bij ons diverse soorten glas hebben besteld en door ons team zijn geplaatst.  


Een andere benaming voor Enkel glas is Floatglas.

Glas wordt over de gehele wereld in Float-ovens geproduceerd.  We noemen dit glas: ‘floatglas’ of ‘enkelglas’.  Enkelglas wordt in verschillende dikte’s aangeboden. Enkelglas kan worden bewerkt. Randen kunnen worden geslepen. Gaten kunnen worden geboord. Sparingen kunnen worden geslepen, etc. Het is ook mogelijk om het glas 3D te bewerken. Ook word van enkelglas veiligheidsglas, brandwerendglas of isolatieglas gemaakt.
Enkelglas is prima toe te passen in situaties waar de mate van veiligheid niet erg belangrijk is en wanneer het glas niet erg sterk hoeft te zijn. Enkelglas is niet isolerend, daar moet goed rekening mee worden gehouden.

Toepassingen van Enkelglas zijn:

  • Tussendeuren met glas erin.
  • Schuurdeuren.
  • Ook in bv. Tuinhuisjes kan enkelglas prima worden toegepast.

Dubbel Glas wordt ook wel isolatieglas genoemd. Isolatieglas bestaat uit 2 glasbladen met daartussen (Argon) gas of droge lucht. Isolatieglas of dubbelglas wordt toegepast in kozijnen, ramen en deuren van woningen en gebouwen voor een betere warmte isolatie en ook geluidsisolatie.

Isolatieglas wordt gemaakt door 2 enkele glasplaten / ruiten aan elkaar te verlijmen (kitten) met tussen de bladen en afstandshouder (aluminium, composiet of kunststof). Deze houder is gevuld met droogkorreltjes die ervoor zorgen dat eventueel vocht uit het gas\lucht mengsel wordt getrokken.

Isolatieglas \ dubbelglas is te verkrijgen in ‘normaal’ isolatieglas en HR++ isolatieglas. Bij normaal isolatieglas is de spouw (de ruimte tussen de ruiten) gevuld met lucht. Bij HR++ Argon gas gevuld (Hoog Rendement Glas) is op een van de zijden een hele dunne, vrijwel onzichtbare metaalcoating aangebracht. Deze coating zorgt er onder andere voor dat zonnewarmte doorgelaten wordt en convectiewarmte gereflecteerd wordt. Argongas is een edelgas en is onschadelijk voor mens en omgeving.

Bij XL-Glas zijn diverse soorten dubbelglas volop verkrijgbaar. Omdat wij veel ervaring met glas en isolatieglas hebben, kunt u altijd voor meer informatie en adviezen terecht bij onze klantenservice. 033 479 44 00.  Wij helpen u graag verder!


Triple Glas, ook wel driedubbel glas genoemd, wordt gemaakt van 3 enkele glazen met daartussen droge stilstaande lucht.

Driedubbelglas heeft enkele voordelen ten opzichte van dubbel glas. Het heeft een betere geluidsisolatie (hierbij is niet alleen de opbouw, maar ook de constructie van belang). Ook isoleert het beter, onder vergelijkbare kwaliteit. Verder laat het minder zonnewarmte door.

Men moet ook met een aantal dingen rekening houden bij het plaatsen van triple glas. Het glas is dikker dan dubbel glas, het is dus belangrijk om goed te kijken naar de sponning waarin de ruit moet komen. Ook is het glas zwaarder. Bij het plaatsen is dit een aandachtspunt, maar het is ook belangrijk te letten op de constructie waarin dit zware glas moet komen.

Zoekwoorden:  Glasleverancier, glasgroothandel, veiligheidsglas, Spoedglas, Isolatieglas, Dubbelglas H++, Enkelglas, Tripleglas, Doorn