XL-Glas > Assortiment > Glas in lood

Wanneer mensen de term ‘Glas in lood’ horen, wordt er vrijwel meteen gedacht aan de prachtige ramen in oude kerken. Dit mooie en decoratieve glas wordt echter ook steeds meer in moderne panden toegepast. Het verschil is dat het glas in de kerken vaak een zowel decoratieve als een informerende betekenis had. In het glas werden hele verhalen uitgebeeld. Glas in lood wordt tegenwoordig vooral ter decoratie gebruikt, waarvoor het bij uitstek geschikt is. 

Glas in lood wordt gemaakt van loden strips, waartussen gekleurd/gefigureerd glas wordt geklemd. Doordat er telkens een overgang is tussen lood en glas is het paneel niet geheel winddicht. Het is daarom niet aan te raden om glas in lood toe te passen als u energiebesparend te werk wilt gaan.  Dit geldt echter alleen als het gaat om enkel glas. Glas in lood kan ook in isolatieglas worden geplaatst. Het glas in lood zit dan tussen 2 andere panelen, waardoor de isolerende werking toeneemt.

Het maken van glas in lood is een zeer precies werk, waarvoor veel kennis, ervaring en vakmanschap vereist is. Het is dan ook aan te raden om een specialist in de arm te nemen wanneer u glas in lood wilt toepassen. 

Met vragen kunt u altijd vrijblijvend de klantenservice van XL-Glas bellen. Onze adviseurs weten alle voor- en nadelen in beeld te brengen en helpen u graag verder.

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!