XL-Glas > Assortiment > Gezandstraald Glas

Gezandstraald glas is glas met een mat en doorschijnend uiterlijk. Het glas wordt gematteerd door onder hoge luchtdruk schurende deeltjes te richten op het glas. De grootte van de deeltjes kan variëren; hierdoor wordt de structuur en transparantie bepaald.

Het zandstralen van glas kan ook ter decoratie gebeuren. Op dezelfde manier als een gehele ruit wordt gezandstraald, wordt nu alleen een figuur gezandstraald. Dit wordt gedaan door een deel van de plaat af te dekken met speciaal zandstraalfolie en een deel onbedekt te laten. Het zandstralen van een figuur in glas is een erg precies werkje, dit moet altijd aan een specialist met ruime kennis en ervaring overgelaten worden. 

Gezandstraald glas is geschikt voor diverse toepassingen, zoals bijvoorbeeld scheidingswanden, douchecabines, naamborden, deuren en decoratief werk waarbij men graag een figuur in het glas wil.

Laat u altijd goed informeren wanneer u overweegt gezandstraalt glas toe te passen. Belt u gerust de klantenservice van XL-Glas voor een vrijblijvend advies. Onze adviseurs helpen u graag verder.