XL-Glas > Assortiment > Waterafstotend Glas

Waterafstotend glas lijkt misschien overbodig, omdat glas van zichzelf als in zekere mate water afstoot. Maar in sommige gevallen is het geen luxe om een waterafstotende coating op het glas aan te brengen, bijvoorbeeld bij een autoruit of bij de zijspiegels van uw auto. Wanneer hier een waterafstotende coating wordt aangebracht verbetert het zicht bij slecht weer aanzienlijk.

Ook in huis is het mogelijk om waterafstotend glas toe te passen. Het doorzicht is beter en het glas hoeft minder vaak gezeemd te worden. Ook op de douchewanden kunt u een waterafstotende coating aanbrengen. Het is daarbij wel aan te raden een specialist in de arm te nemen, er komt namelijk meer bij kijken dan van te voren vaak gedacht wordt. Zo is het erg belangrijk dat de douchewand schoon is en vrij van kalkaanslag. Aangezien vrijwel alle douchedeuren en –wanden te kampen hebben met kalkaanslag moet dit van tevoren goed onderzocht worden. Ook bij andere toepassingen is het  van belang dat het glas vetvrij is en niet oud en verweerd. Wanneer op zulk glas toch een waterafstotende coating aangebracht wordt  is het effect minimaal.

De coating die u gaat gebruiken hangt sterk af van de toepassing. Zo zal bij brillenglazen een andere coating worden toegepast dan bij autoruiten. Er zijn veel verschillende coatings, met elk eigen kenmerken en eigenschappen. Ook hierbij is het aan te raden op de specialist te raadplegen.

Met vragen kunt u altijd vrijblijvend de klantenservice van XL-Glas.nl bellen. Onze adviseurs helpen u graag verder.  

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!

Waterafstotend Glas