XL-Glas > Assortiment > Monumentaal glas

Monumentaal glas is een glassoort die we vaak tegenkomen in oude panden. Dit glas is licht vertekend, waardoor de buitenwereld niet scherp gezien kan worden. In de beginstadia van de glasindustrie had men nog niet de mogelijkheid om het glas zo glad en strak te krijgen als tegenwoordig, waardoor het oppervlak iets gewelfd bleef. Zo ontstond het glas dat nu typisch is voor oude panden.

Dit licht-vertekende glas wordt vaak toegepast bij restauraties van oude panden, zoals grachtenpanden, boerderijen, kloosters, musea en pakhuizen. Het is echter ook te gebruiken in nieuwe panden, waar een ouderwetse uitstraling gewenst is.

Monumentenglas kan in verschillende diktes geleverd worden, en ook de opbouw kan aangepast worden naar uw wens. Zo is het dus mogelijk om monumentaal glas toe te passen in isolatieglas. Zo heeft u de uitstraling van vroeger, met het gemak van deze tijd. Wanneer het niet mogelijk is om in oude panden dik isolatieglas toe te passen, kan monumentaal glas een goede oplossing zijn. Door de speciale coating is dit glas al meer isolerend dan gewoon enkel glas.

Wanneer u overweegt monumentaal glas toe te passen, raadpleegt u dan altijd eerst de specialist. Met vragen kunt u altijd vrijblijvend de klantenservice van XL-Glas.nl bellen. Wij helpen u graag verder. 

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!

Monumentaal glas