XL-Glas > Assortiment > Kogelwerend glas

Kogelwerend glas bestaat uit meerdere lagen glas gescheiden door een transparante kunststof laag uit polyvinylbutyral (PVB). Het wordt vrijwel alleen toegepast als er een grote dreiging is.

Een misverstand over kogelwerend glas is dat het hetzelfde is als gelaagd glas. Dit is echter zeker niet het geval. Kogelwerend glas moet voldoen aan de Europese Norm 1063. Hierbinnen vallen verschillende klassen. Deze klassen geven aan voor welke schoten het glas kogelwerend is. Wanneer het glas voldoet aan klasse BR-2 dan is het glas kogelwerend voor een 9mm Luger pistool. Voor een andere klasse geldt bijvoorbeeld dat het glas kogelwerend is voor schoten van een jachtgeweer.

De samenstelling en dikte van het glas is afhankelijk van de kogelweringklasse waaraan het moet voldoen. Er zijn echter 2 varianten:  kogelwerend glas dat bestaat uit glas met PVB-lagen en kogelwerend glas dat bestaat uit glas, PVB- lagen en een kunststof buitenlaag. De eerste variant is veel dikker en daardoor zwaarder. De tweede variant is echter vatbaarder voor beschadigingen aan de kunststof zijde en een stuk duurder in kostprijs.

Kogelwerend glas zal in de meeste gevallen worden toegepast in situaties waar een reële dreiging is, zoals bijvoorbeeld bij een bank. Wanneer u overweegt om kogelwerend glas toe te passen laat u dan altijd voldoende informeren.

Het is raadzaam om een specialist in de arm te nemen. XL-Glas.nl helpt u graag verder. U kunt altijd vrijblijvend onze klantenservice bellen, onze adviseurs weten u alle voor- en nadelen in beeld te brengen. 

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!

Kogelwerend glas