XL-Glas > Assortiment > Glazen traptreden

Veelal zijn mensen huiverig om glazen traptreden toe te passen in verband met de breekbaarheid. Het lijkt gevaarlijk om op een glazen trap te lopen. Wat te doen als het glas breekt? Op dit punt kunnen wij u gerust stellen. 

Het is zeker waar dat wanneer men op enkel glas loopt dit glas zal breken. Om gevaarlijke ongelukken te voorkomen wordt glazen traptreden samengesteld uit meerdere lagen glas. Daarbij wordt het glas bij 2 lagen ook nog een gehard, wat het glas 9 keer zo sterk maakt als gewoon glas.

De sterkte van het glas is afhankelijk van de constructie waarin het geplaatst wordt en van de gehele situatie waarin de glazen traptreden worden toegepast. Om de sterkte te berekenen is enige kennis van zaken wel vereist. Indien u niet over voldoende kennis beschikt, raden wij u aan om een specialist te raadplegen. XL-Glas.nl heeft ervaring op het gebied van glazen traptreden en wij helpen u graag om tot een goede keuze te komen. 

Met vragen kunt u altijd vrijblijvend onze klantenservice bellen. Onze adviseurs beantwoorden uw vragen graag, en weten alle voor- en nadelen in beeld te brengen. 

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Neem dan contact met ons op

Glazen traptreden