XL-Glas > Assortiment > Glazen Tafelblad

Een glazen tafelblad is een verrijking van uw interieur. Het is mooi, eenvoudig schoon te houden en het staat in vrijwel ieder interieur prachtig. Toch zijn veel mensen huiverig om een glazen tafelblad voor hun tafel te gebruiken. Dit omdat glas breekbaar, en daarom gevaarlijk is.

Om het tafelblad veiliger te maken is het aan te raden het glas te laten harden. Hierdoor wordt het glas 9 keer zo sterk, en wanneer het toch breekt valt het in kleine stukjes uiteen die geen diepe snijwonden kunnen veroorzaken. Wanneer het glas gehard is kan het niet meer bewerkt worden, er kunnen slechts nog kleine krasjes uit het oppervlak worden gehaald.

Voordat het glas gehard wordt is het mogelijk om allerlei bewerkingen toe te passen, ter verfraaiing van uw tafelblad. Hierbij kunt u denken aan slijpen, zandstralen, buigen of kleuren. Ook kunt u uw tafelblad in elke gewenste vorm laten maken.

Nadelen van glazen tafelbladen zijn er echter ook. Het glas is krasgevoelig, waardoor er altijd uiterst voorzichtig mee moet worden omgegaan. Wanneer er eenmaal krassen inzitten zijn deze er nauwelijks meer uit te krijgen. Ook is glas heel gevoelig voor vuil, vet en stof. Op een glazen tafelblad zie je praktisch alles.

Wanneer u overweegt een glazen tafelblad aan te schaffen, raadpleeg dan altijd eerst de specialist. XL-Glas heeft alle kennis in huis om u voldoende te informeren. U kunt met vragen altijd vrijblijvend onze klantenservice bellen. 

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!

Glazen Tafelblad