XL-Glas > Assortiment > Glazen Keukenwand

Een glazen keukenwand is een eigentijdse toepassing die nog niet zolang bekend is. Het staat prachtig in moderne keukens, maar is ook toepasbaar in een klassieke keuken.

Glas als keukenwand is ideaal, omdat het goed schoon te houden is in tegenstelling tot tegeltjes en RVS. Men was eerder huiverig glas op deze manier te gebruiken in verband met de breekbaarheid. Wanneer glas echter tegen een wand geplaatst wordt, zonder dat zich er oneffenheden achter bevinden, is het glas veel steviger.Het is noodzakelijk om gehard glas te gebruiken, omdat het glas anders door de hitte vrijwel meteen zal barsten. Bij gehard glas gebeurt dit niet.

Het is mogelijk om de wand achter het glas in een bepaalde kleur te verven, maar er kunnen dan kleurverschillen bestaan die te zien blijven. Daarom is het mooier als u het glas in de gewenste kleur laat verven of spuiten, waardoor een egale kleur ontstaat en u ook geen last meer heeft van oneffenheden in de muur.

De keukenwand is eenvoudig te plaatsen met neutrale transparante siliconenkit of spiegellijm. Het is echter raadzaam hier een specialist voor in de arm te nemen, aangezien het inmeten erg lastig kan zijn.

Keukenwanden worden altijd poli geslepen. Op XL-Glas.nl kunt u ook informatie vinden over geslepen glas, waaronder poli geslepen glas.

Laat u voordat u de keuze maakt om een glazen keukenwand toe te passen voldoende informeren. XL-Glas heeft de kennis in huis, en kan u alle voor- en nadelen in beeld brengen. U kunt altijd vrijblijvend onze klantenservice bellen. 

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!

Glazen Keukenwand