XL-Glas > Assortiment > Glazen Inloopdouche

Een inloopdouche is een douche waar je zo in kunt lopen, zonder dat er deuren en/of opstapjes zijn. Dit betekent dat de douche gelijk is met de vloer en dat de afwatering in de vloer is weggewerkt. Een inloopdouche staat prachtig bij een modern interieur, maar kan ook prima worden toegepast in een klassiek interieur.

Om de veiligheid te garanderen wordt bij inloopdouches altijd gehard veiligheidsglas gebruikt. Dit glas is 9 keer zo sterk dan normaal glas. Een andere voorwaarde voor de glazen wanden van inloopdouches is dat ze dik moeten zijn. Dit glas moet immers zijn eigen gewicht kunnen dragen. Meestal zijn de wanden 8 mm dik, dunner is niet aan te raden bij grote glasoppervlakken.

Een inloopdouche kan tegen een wand bevestigt worden, maar de glasplaat kan ook alleen op de vloer geplaatst worden. In dit laatste geval wordt vaak gebruik gemaakt van een stabilisatiestang om extra stevigheid te garanderen.

Laat u altijd voldoende informeren wanneer u overweegt een inloopdouche te plaatsen. XL-Glas adviseert u graag. U kunt met vragen vrijblijvend onze klantenservice bellen.

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!

Glazen Inloopdouche