XL-Glas > Assortiment > Glazen Douchewand

Een glazen douchewand wordt steeds vaker gezien in moderne badkamers. De wand is gemaakt van een glasplaat die voorkomt dat water de badkamer in sproeit. Vaak staat deze glasplaat alleen in verbinding met 1 wand of met het plafond.

De veiligheid van de wand wordt gegarandeerd door deze te maken van gehard glas. Dit is een soort veiligheidsglas dat 9 keer zo sterk is dan normaal glas. Onder het kopje ‘gehard glas’ op onze site, XL-Glas.nl, kunt u nog veel meer informatie vinden over deze soort veiligheidsglas.

Een glazen douchewand kan op verschillende manieren bevestigt worden:

  1. De glasplaat vastschroeven in speciale klemmen die op de vloer geplaatst zijn. 
  2. De ruit plaatsen op kunststof blokjes en het geheel daarna af te kitten met transparante sanitairkit.
  3. De douchewand plaatsen in een gleuf in de grond, ook hier moet de plaat op kunststof blokjes staan en afgekit worden.
  4. De glasplaat plaatsen in een profiel (U-profiel). Het profiel kan op de vloer of in een gleuf worden geplaatst en daarna worden afgekit.

Als u twijfelt aan de stabiliteit van uw douchewand kunt u een stabilisatiestang gebruiken. Dit is een verchroomde stang die het glas met een muur of met het plafond verbindt.

Laat u altijd goed informeren als u overweegt een glazen douchedeur toe te passen. XL-Glas heeft alle kennis in huis om u te helpen, zodat u tot een goede keuze kunt komen. Belt u met vragen gerust onze klantenservice.

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!

Glazen Douchewand