XL-Glas > Assortiment > Glazen Deur

Het is heel gebruikelijk om glas toe te passen in deuren, maar het is minder bekend dat u ook een hele deur van glas kan laten maken. Glazen deuren zijn veel eleganter en moderner dan houten deuren, terwijl ze toch even stevig zijn.

Een nadeel van glazen deuren is dat ze zwaarder zijn dan houten deuren. Dit probleem kan opgelost worden door de deur in een goede constructie te plaatsen. 

Glazen deuren worden niet vaak toegepast omdat men bang is dat ze sneller kapotgaan dan ‘normale’ deuren. Dit is echter niet het geval wanneer u van het juiste glas gebruik maakt. Voor glazen deuren wordt altijd gehard glas gebruikt. Dat wil zeggen dat het glas 9 keer sterker is dan normaal glas. Hierdoor is de glazen deur al veel veiliger.

Een ander voordeel van glazen deuren is dat ze gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken zijn.Ook zijn glazen deuren gemakkelijk te bewerken; ze kunnen bijvoorbeeld gezandstraald worden voor een mat effect. 

XL-Glas heeft alle kennis in huis om u te adviseren over de aankoop van een glazen deur. U kunt altijd vrijblijvend onze klantenservice bellen, onze adviseurs informeren u graag!

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!