XL-Glas > Glas Bestellen > Enkelglas > Spiegels > Spiegel | Verzilverd floatglas
Spiegel | Verzilverd floatglas

Spiegel | Verzilverd floatglas

Een spiegel bestaat uit normaal floatglas dat verzilverd is. Deze verzilvering wordt tot stand gebracht door een zilverlaag vlak aan de achterzijde van het glas aan te brengen. Hierdoor krijgt het glas een spiegelend effect. Het verzilveren wordt het meest toegepast op blank glas, waardoor de bekende spiegel ontstaat. Het is echter ook op gekleurd glas aangebracht worden, zoals op brons of grijs glas. Op die manier ontstaat brons- of grijs verzilverd glas. Verder zijn er nog veel verschillende bewerkingen en toepassingen die op spiegels kunnen worden gedaan, om de spiegel een exclusieve uitstraling te geven. 

Verzilverd floatglas is toe te passen in elke situatie waarin spiegels gebruikt worden. Er moet echter wel rekening gehouden worden met de eigenschappen van verzilverd glas. Dit glas is namelijk niet sterker dan gewoon glas, waardoor er met grote voorzichtigheid mee om moet worden gegaan. Ook is de zilverlaag vochtgevoelig, de spiegel kan gaan roesten.

Een spiegel moet op een speciale manier opgehangen worden, namelijk met een frame of spiegelklemmen. In onze webshop kunt u ook een spiegelophangsysteem vinden, wat het bevestigen van de spiegel aanzienlijk vereenvoudigt.

Vraag ons, onze adviseurs weten u alle voor- en nadelen in beeld te brengen. Bel gerust voor een vrijblijvend advies!

Let op! Wij hanteren Bruto prijzen. Vaste klanten kopen met korting! Wordt klant van XL-Glas en geniet een scherpe inkoopprijs. 

Selecteer gewenste glasdikte
Glasdikte:  
Selecteer gewenste maatvoering
Selecteer de gewenste tolerantie
Maatvoering:  Strakke maat       Glasmaat
Tolerantie:  mm
Geef de gewenste afmetingen op
Facet selectie
Breedte:  mm      Hoogte:  mm
Selecteer facet  
Selecteer eventuele extra's
  Afscherpen
  Plat poli (PP - fijnslijpen)
  Verstek
  Geslepen ronde hoeken
Prijs: 0,00 (excl. btw)